Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anmälan

Att börja studera är ett stort beslut för de allra flesta och kräver både tid och förberedelser. För att din anmälan ska bli fullständig bör du i god tid läsa igenom all information om anmälan och antagning.

Anmälan på antagning.se

Till de flesta kurser och program anmäler du dig via webbplatsen antagning.se. Där hittar du aktuell information om utbildningsutbudet och information om hur du anmäler dig. På webben kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Du kan även läsa kontrollbesked och svara på antagningsbesked. Se Så gör du – steg för steg.

Anmälan direkt till Göteborgs universitet

Ett antal kurser och program vid universitetet har lokal antagning, då söker du direkt till universitetet och kan då alltså inte söka via antagning.se.

Om utbildningen du vill söka har lokal antagning framgår detta alltid av informationen under Kurser och program.

Anmäl dig i tid

Anmälan till de flesta kurser och program för höstterminen ska ske senast den 15 april. Anmälan till vårterminen ska ske senast den 15 oktober. Anmälan till sommarkurser ska ske senast den 15 mars.

Webbanmälan på antagning.se öppnar ca 1 månad innan sista ansökningsdatum. Informationen för kurser och program finns på den här webbplatsen, under kurser och program och även i vår utbildningskatalog.

Även andra anmälningsdatum kan förekomma och om så är fallet framgår det under respektive utbildning.

 

Kontaktinformation

Sektionen för antagning

Göteborgs universitet, Utbildningsenheten, Box 150, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Rosenlundsgatan 4, vån 3
Besökstid: mån-ons kl 9-11

Telefon:
031-786 1855
Telefontid: mån-ons kl 9-11

Fax:
031-786 4387

E-postadress: antagning@gu.se

Sidansvarig: Sektionen för antagning|Sidan uppdaterades: 2015-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?