Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behörighet

För att kunna antas som student till universitet och högskolor måste du uppfylla både grundläggande och eventuell särskild behörighet.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet anger den kunskapsnivå som en högskoleutbildning bygger på. Den är generell och gäller för alla utbildningar inom högskolan.

Särskild behörighet

För att kunna följa undervisningen på en viss kurs måste du ibland ha ytterligare kunskaper i vissa ämnen. Det kallas särskild behörighet. Med särskild behörighet menas sådana förkunskaper som är helt nödvändiga för att du ska kunna följa undervisningen på en viss utbildning.

Svenska och engelska

Goda kunskaper i svenska och engelska är mycket viktiga för att du ska lyckas med dina högskolestudier. Om du inte har godkänt i dessa ämnen eller kurser i gymnasieskolan, men ändå uppfyller kravet på grundläggande behörighet, bör du noga pröva dina studieförutsättningar – till exempel genom kontakt med studievägledare för diskussion om ditt studieval.

Kontaktinformation

Sektionen för antagning

Göteborgs universitet, Utbildningsenheten, Box 150, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Rosenlundsgatan 4, vån 3
Besökstid: mån-ons kl 9-11

Telefon:
031-786 1855
Telefontid: mån-ons kl 9-11

Fax:
031-786 4387

E-postadress: antagning@gu.se

Sidansvarig: Sektionen för antagning|Sidan uppdaterades: 2010-02-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?