Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Fornkyrkoslaviska

Utbildningen består av kurser på grund- och avancerad nivå, som riktar sig till en bred grupp studenter med intressen i slavisk historisk språkvetenskap, medeltidslitteratur och kultur, de ortodoxa gudstjänsternas uppbyggnad samt receptionen av den bysantinska kulturen i Slavia Ortodoxa. Kurser i fornkyrkoslaviska kan med fördel kombineras med studier i något av de moderna slaviska språken, litteraturvetenskap, språkvetenskap, religionsvetenskap, historia och arkeologi. Fornkyrkoslaviska är det första skrivna slaviska skriftspråket som började användas under andra halvan av 800-talet, först genom översättningar av Bibeln och andra för kyrkolivet viktiga texter i Slavia Ortodoxa. Undervisningen i ämnet är IT-baserad och ges på distans.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till höstterminen

Höstterminen 2017

Anmälan till höstterminen 2017 stängde 18 april. Många av våra kurser och program har dock öppet för sen anmälan.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till många av våra kurser och program som startar höstterminen 2018, samt vissa kurser som startar vårterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?