Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Kemi

I kemi studerar du struktur och egenskaper hos ämnen samt deras reaktioner som pågår överallt på jorden och i universum. Människan har lärt sig att framställa många nya ämnen som används i allt större omfattning inom industrin och kemister spelar en stor roll för att utveckla processer så att miljöproblem förhindras.

Vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi erbjuder vi ett stort antal kurser. Många av dessa ingår i våra program för kemi respektive läkemedelskemi. Vi ger även kurser för lärare, apotekare, biologer och molekylärbiologer, receptarier, miljövetare och inom programmet för marina vetenskaper. Dessutom ger vi fortbildningskurser för lärare och andra intresserade. För dig som vill friska upp dina kemikunskaper erbjuder vi en introduktionskurs som går på halvfart i två veckor före höstterminens start.

Kurserna är indelade i olika nivåer: Förutbildningskurser och baskurser på grundnivå samt specialiseringskurser och självständiga arbeten på avancerad nivå. För en del av dem räcker det med grundläggande behörighet, ofta kompletterat med Matematik D/4, Fysik B/2 och Kemi B/2. För de flesta gäller dock att de bygger på varandra; se förkunskapskraven.

Introduktionskursen är inte laborativ. På övriga kurser ägnas mycket tid åt laborationer, men också åt föreläsningar och olika slags gruppövningar, sammanlagt cirka 20 timmar i veckan. Räkna med lika mycket till för hemarbete. Litteraturen är ofta på engelska.

Avancerad nivå

Anmälan till höstterminen

Sommarkurser

Anmälan till sommarkurserna öppnar på antagning.se 22 februari, sista anmälningsdag är 15 mars.

Höstterminen 2017

Anmälan till höstterminen 2017 öppnar 15 mars på antagning.se, sista dag för anmälan är den 18 april.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till vissa kurser som startar vårterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?