Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mat förr och nu: produktion, distribution och konsumtion

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: EHG180
VT 2018
50% Kväll
Göteborg
Period: 15 januari 2018 - 3 juni 2018

Om kursen

Kommer maten att räcka för att föda en växande befolkning? Går det att undvika svältkatastrofer, och i så fall hur? Borde alla länder bli mer självförsörjande på jordbruksprodukter, för att trygga den egna befolkningens tillgång på mat? Kursen ger grundläggande kunskaper om världens livsmedelsförsörjning i ett långt perspektiv. Frågan om fördelning av jordbrukets knappa resurser är central, liksom problem kring produktion, distribution och konsumtion av livsmedel, samt hur dessa har förändrats under historien. Globaliseringen av jordbruksgrödor, livsmedelsmarknader och dieter kommer att diskuteras, liksom sociala ojämlikheter i produktionen och konsumtionen av livsmedel.

Kursplan

EHG180

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %)

Studievägledning

Tanja Voulgaridou, e-post: svl.es@handels.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för ekonomi och samhälle
Box 625
40530 Göteborg
Besöksadress: Viktoriagatan 13

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?