Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mat och hälsa i förskolan

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: IKG101
HT 2017
25% Distans
Göteborg
Period: 28 augusti 2017 - 14 januari 2018
Stängd GU-19130
VT 2018
25% Distans
Göteborg
Period: 15 januari 2018 - 3 juni 2018

Om kursen

Kursen behandlar mat och måltider i relation till hälsa för små barn. I kursen ingår att i en förskoleverksamhet studera och utvärdera måltidsrelaterade moment med utgångspunkt i bra mat och hälsa för barn. I de praktiska momenten analyseras
perspektiven smak, näring och hälsa. Grunderna för barns matpreferenser problematiseras med fokus på sensorik, kräsenhet och neofobi. Dessutom behandlas matens och måltidens sociala och kulturella dimensioner, barns näringsbehov, hälsoaspekter, svenska näringsrekommendationer och Livsmedelsverkets råd.

För mer information

http://iki.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Kursplan

IKG101

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förskollärar- eller lärarexamen alternativt påbörjad förskollärar- eller lärarutbildning med minst 60 godkända högskolepoäng eller motsvarande, alternativt minst 1 års arbetslivserfarenhet av relevans för förskoleverksamhet och minst 60 godkända högskolepoäng från valfria kurser.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

student.iki@ped.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 5

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?