Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

IKT-didaktik för ämneslärare

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: LKK50N
Sommar
100% Dag
Göteborg
Period: 5 juni 2017 - 2 juli 2017
Kommentar: Kursen ges med förhöjd studietakt på 125 %.

Om kursen

Den omfattande digitaliseringen av samhället har även fått stora konsekvenser för skola och utbildning. Idag ställs det allt högre krav på att du som lärare ska kunna använda IKT-stöd på ett relevant och reflekterat sätt som att förstå hur användning av IKT-stöd ändrar förutsättningar för lärande och undervisning. Kursen syftar till att utveckla kunskaper och kompetenser för att möta detta, med utgångspunkt i två olika teman:

  • Att förstå hur användning av olika former av IKT-stöd i utbildning påverkar förutsättningar för lärande och undervisning
  • Att få erfarenhet av relevanta IKT-stöd och kunna reflektera kring användning av dessa i relation till skolans verksamhet.

Kursen riktar sig i första hand till dig som har en lärarexamen inom området naturvetenskap (kemi/fysik/biologi), teknik eller matematik.

Kursplan och litteratur

LKK50N

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Alternativ 1: Lärarexamen i något utav undervisningsämnena biologi, fysik, kemi, matematik eller teknik. Alternativ 2: Kandidatexamen i något utav huvudområdena biologi, fysik, kemi, matematik eller teknik varav ett självständigt arbete (examensarbete) om minst 15 hp, samt genomgångna kurser LKK10N, Didaktik och språkutvecklande arbetssätt och LKV10N, Verksamhetsförlagd utbildning 1 för ämneslärare, eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Ellen-Britta Fernell Foufa E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-772 2322.

Kursen ges vid

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296
Göteborg
Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?