Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Oorganisk kemi

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: KEM050 | Hållbarhetsrelaterad
VT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 22 mars 2018 - 3 juni 2018
Öppnar 15 september GU-21620

Om kursen

Du finner den oorganiska kemin i alla grenar av kemisk verksamhet, både inom vetenskap och industriella tillämpningar. Kursen ger en kemisk "allmänbildning" som är ovärderlig, oavsett vilken inriktning du tänkt dig i ditt yrkesverksamma liv. Du får kunskaper om grundämnenas egenskaper och föreningar, det fasta tillståndet, olika former av kemisk bindning, komplexjämvikter, katalys och vad som styr molekylers geometri. Vi ger dig även grunder för att tolka UV- och IR-spektra, särskilt för koordinationsföreningar. De viktigaste reaktionsmekanismerna för övergångselementens komplex behandlas och du lär dig utnyttja dessa kunskaper i praktiska tillämpningar. Vi presenterar viktiga industriella processer för produktion av baskemikalier. Egenskaper hos element och föreningar systematiseras på ett begripligt sätt. Mycket tid avsätts till laborationer där du lär dig använda dina nyvunna kunskaper. KEM050 kursen är ett måste för en blivande kemist.

För mer information

http://www.cmb.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

KEM050

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat på kurs KEM011, Grundläggande kemi 1 (15 hp) och KEM021, Grundläggande kemi 2 (15 hp), eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Anni Borgman, 031-786 9013, anni.borgman@gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för kemi och molekylärbiologi
Box 462
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 9 C


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?