Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biogeochemical cycles in the sea

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: MAR210
VT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 15 januari 2018 - 21 mars 2018
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Kursen behandlar de biogeokemiska kretsloppen för kol, kväve, fosfor och kisel ur ett globalt oceaniskt perspektiv. Kemiska, biologiska och fysiska aspekter på kretsloppen tas upp. På kursen ingår djuphavscirkulation, gas-utbyte atmosfär-hav, biologisk produktion, biologiska pumpen, budgetar för kol, kväve, fosfor och kisel, sedimentens roll i kretsloppen, kretsloppet för kalciumkarbonat, och sambandet mellan kolkretsloppet, CO2 och klimat. Kursen har ett modelleringsperspektiv.

Kursplan

MAR210

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Alternativ 1: Att man har läst de två första åren av det marina programmet (MAR101-MAR112) med godkänt resultat om minst 90 hp. Alternativ 2: Godkända kurser om 90 hp inklusive kurserna Grundläggande kemi 1 (KEM011; 15 hp) samt Ekologi och Evolution, baskurs (BIO120; 15 hp), eller motsvarande kunskaper. Från läsåret 2017/2018 gäller följande krav: Alternativ 1: Att man har läst de två första åren av det marina programmet (MAR101-MAR112) med godkänt resultat om minst 90 hp. Alternativ 2: Godkända kurser om 90 hp inom det naturvetenskapliga fältet inklusive kurserna Grundläggande kemi 1 (KEM011; 15 hp) samt Ekologi och Evolution, baskurs (BIO120; 15 hp), eller motsvarande kunskaper.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Barbara Casari
Kontaktformulär
031 - 786 3763
Carl Skottbergsgata 22 B

Kursen ges vid

Institutionen för marina vetenskaper
Box 461
40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22 B

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?