Till startsida
Webbkarta

Program vid Göteborgs universitet

Här hittar du alla våra program i bokstavsordning. Klicka på programlänken så får du mer information om programmet och om behörighet och anmälan.

Du kan också söka bland våra kurser och program i sökfunktionen "Hitta utbildning". Skriv in valfritt sökord i rutan nedan och klicka på sök-knappen.

Hitta utbildning


Utökad sökning


A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V Y Ä Ö

K

M

S

Anmälan till utbildning

Sen anmälan till vårterminen 2015 är öppen på antagning.se. Om utbildningen är öppen för sen anmälan har den en välj-knapp på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats och antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades.

Studentbloggen

Annika och Ellen skriver om sin vardag som student.

Terminstider

De officiella datumen för terminerna vid Göteborgs universitet är följande:

Vårterminen 2015:
19 jan - 7 jun 2015

Höstterminen 2015:
1 september - 18 januari 2016

Träffa Joar,

Lisa, Karl, Matilda och fler som berättar om sina studier.

Hållbar utveckling

Göteborgs universitet är ett av få miljöcertifierade universitet. Vi har också många utbildningar med inslag av hållbar utveckling i olika omfattning. Här följer en lista över ämnen där det finns kurser med inslag av hållbar utveckling.

Kurs som är hållbarhets-fokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus.

Kurs som är hållbarhets-relaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Till sidans topp