Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning improvisation

Grundnivå | 180 hp
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19600

Om programmet

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning improvisation ges för samtliga instrument. Utbildningen utgör grund för vidare studier på avancerad nivå.

Huvudämne (90 hp) Fördjupade studier på huvudinstrumentet samt arbetet med att utveckla sitt tonkonstnärskap står i centrum för utbildningen. Studenten har stor möjlighet att påverka undervisningens inriktning. Även ensemblespel är en väsentlig del av huvudämneskursen; att tillsammans med andra utveckla sin kommunikativa förmåga och sitt musikaliska språk.

Andra kurser (67,5 hp) Teori/gehör inom improvisation med fokus på kompositionsarbete har en framträdande plats inom utbildningen. I utbildningen ingår även kurser som konstnärlig fördjupning, musik och samhälle, scenisk/musikalisk kommunikation, musik och teknikverktyg samt den framtida yrkesrollen. Även ergonomi, musikaliskt lärande samt etik och estetik berörs. Undervisningen sker delvis i projektform, bl a i form av turné där kunskap om och förvärvad erfarenhet av improvisationsmusikerns arbetsmarknad får en framträdande roll.

Personlig profil (22,5 hp) Inom ramen för utbildningens personliga profil ges möjlighet till fördjupning eller breddning inom skilda områden genom fria val.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 40 20 utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.00

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?