Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musikal

Grundnivå | 180 hp
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19605

Om programmet

Var beredd på långa dagar och hårt arbete. Musikalutbildningen på Högskolan för scen och musik är för dig som bestämt dig för att satsa allt på att bli musikalartist.

Högskolan för scen och musik i Göteborg är ensamma i Sverige om att erbjuda en utbildning där du som student under tre år utbildas i sång, dans och skådespeleri- samtidigt som du får en kandidatexamen. Denna kan utgöra grund för vidare studier på masternivå. Som musikalartist arbetar du med dig själv som ett verktyg för att gestalta roller och karaktärer. Ett krävande arbete med 20-40 timmars schemalagd undervisning per vecka. Med små studentgrupper får man mycket individuell undervisning och handledning. Till skillnad från andra utbildningar i samma bransch får du också jobba kontinuerligt med att reflektera kring dig själv och din yrkesroll. Du skriver process loggbok och samtalar i mindre grupper, allt för att effektivisera ditt lärande och hålla dig bättre samman som person. Förmågan till självreflektion och kritiskt tänkande ger dig en större trygghet i din roll som artist, och gör dig mindre utsatt i det yrkesliv som väntar. De teoretiska kurserna ger dig kunskaper i musikalens historia, musikteori och en grundläggande orientering i svensk och utländsk musikdramatik. De två första åren får du en stabil grund inom dans, sång och skådespeleri. Du bygger upp din dansteknik inom jazz, balett, stepp, street dance och modern dans och har regelbunden rörelseträning för din fysiska uppbyggnad. För att utvecklas inom sången har du lektioner ihop med en pianist och sångpedagog. Du arbetar med stilkänsla och genrebredd, vokal teknik och sånggestaltning. För att bli en bättre skådespelare arbetar du med scenisk gestaltning, text- och karaktärsanalys. Så mycket som en tredjedel av utbildningen ägnas åt scenisk gestaltning. Under hela utbildningen gör klassen kontinuerligt framträdanden för publik i olika musikalprojekt. Tredje året går studenterna ut på en termins praktik och deltar i en produktion på en professionell teater i Sverige eller utomlands. Sista terminen gör hela klassen en examensproduktion - en musikal som sätts upp  med en professionell regissör, koreograf och musiker. Här sammanställs och examineras även studenternas självständiga kandidatarbeten. Utbildningen samarbetar med andra studenter inom konstnärliga program vid Högskolan för scen och musik, men också med fristående teatrar, och tar ofta in spännande gästlärare från den internationella och nationella musikalbranschen. För dig som student finns också många möjligheter till internationella utbyten. Vi utbildar artister för anställning i musikalproduktioner samt närliggande teater- och musikdramatiska verksamheter. Utbildningen ger en Konstnärlig kandidatexamen i musikal, 180 högskolepoäng.

Mer information om programmet

http://hsm.gu.se/Utbildning/...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 4020, utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.00

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?