Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning musik- och ljudproduktion

Grundnivå | 180 hp
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19606

Om programmet

I allt högre grad används tekniken i dag inte bara som ett verktyg för att skapa musik och ljud. Studion blir i någon form mer av ett instrument än en samling teknisk apparatur. Musikern och producenten Brian Eno är en av de som uttrycker detta mycket tydligt: "If you had a sign above every studio door saying 'This Studio is a Musical Instrument' it would make such a different approach to recording" . Denna inställning, som vi instämmer i och vill förmedla ligger till grund för mycket inom utbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som har förutbildning och/eller erfarenhet från musik- och ljudproduktion men som fokuserat vill utveckla dina tidigare kunskaper.

Fokus ligger på det konstnärliga och tekniska lärandet, både vad gäller teori och praktik. Utbildningen ska medverka till- och förbereda för en framtid inom den nationella och internationella musik- och ljudbranschen genom att vidareutveckla konstnärliga drivkrafter, tekniska kunskaper och personliga uttryck. Utbildningen innefattar regelbundna kontakter med musik- och ljudproduktionsbranschen genom både gästföreläsare och praktik. Den största delen av undervisningen bedrivs i form av projekt med inslag av sk. case-metodik eller problembaserat lärande. Utbildningen är utformad och utvecklad för blended learning vilket innebär att delar av utbildningen görs tillgänglig online och för distansundervisning. Från och med årkurs 2 ges möjlighet till såväl fördjupade som breddade studier i kursserien ”Personlig profil” (7,5hp/kurs) Utbildningen lägger också stor vikt vid kunskaper i entreprenörskap och ger studenten möjlighet att utveckla färdigheter för att kunna lansera nya och kreativa idéer i branschen. Flera moment inom kurserna samläses med andra utbildningar som t.ex. kompositionsutbildningen, musikalutbildningen  och filmutbildningen vid Akademien Valand.

Utbildningen är förlagd vid Högskolan för scen och musik som är centralt beläget vid Götaplatsen i Göteborg i huset Artisten, ett hus som erbjuder många möjligheter för ljud/media-studenter. Här kan nämnas produktions- och mixstudior, två inspelningsstudior, två konsertsalar, orgelsal, teatrar etc. plus flera datasalar med klassrumsuppsättningar av vanlig musikmjukvara. Information om Lindbladstudion vid HSM hittas här.

Mer information om programmet

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urval baseras på antagningsprov. Information om antagningsproven finns på hemsidan för Högskolan för scen och musik, www.hsm.gu.se

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 4020 utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag, tisdag och torsdag 10.00-12.00

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?