Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i opera

Grundnivå | 180 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Operautbildningen i Göteborg är för dig som vill utmanas och utvecklas vokalt, sceniskt och fysiskt!

Utbildningen har fokus på vokal utveckling tillsammans med kvalificerad utbildning i skådespeleri och rörelse - allt för att göra dig väl rustad för det yrkesliv som väntar.

Opera handlar om musikaliskt berättande – därför ges både musiken och berättandet stor plats på operautbildningen i Göteborg. Förutom att bygga upp din sångröst och fysik uppmuntras du som student till ständig självreflektion – en viktig byggsten för att bli en professionell operasångare i den hårda konkurrens som råder i branschen.

Den vokala träningen är den största delen i din utbildning. Du har individuella sånglektioner med din sångpedagog samt med instuderare flera gånger per vecka.
Du har också repertoarklasser, kammarmusik, ensemblesång, master classes, work shops och språkträning under ledning av erfarna pedagoger och dirigenter.

Från termin ett arbetar du som student med att bygga upp styrka, flexibilitet och balans genom kontinuerlig rörelseträning och dans. Du arbetar kontinuerligt med att reflektera över dig själv och din yrkesroll. Du skriver processdagbok och samtalar om din konstnärliga utveckling. Förmågan till självreflektion ger en trygg och stabil grund och gör dig redo för den bransch som väntar.

Du läser även operateori, musikteori och deltar i seminarier kring opera- och scenkonst tillsammans med övriga studenter på hela scenområdet. Det unika scenkonstområde du ingår i på HSM ger möjligheter till diskussioner och kunskapsfördjupning inom såväl opera- som musikal- och teaterfälten. Utbildningen kräver hårt arbete för din egen personliga utveckling, men lika viktigt är förmågan till samarbete.

Du utvecklar ditt sceniska språk genom att arbeta med grundläggande skådespelarträning och gestaltande och fördjupning av olika rollkaraktärer. Termin två genomför hela klassen sitt första operaprojekt inför publik med ett operacollage, fjärde terminen presenteras en kammaropera och under sista året gör du en solistroll i en fullskalig operaproduktion i skolans musikteater. Förutsättningarna i slutproduktionen görs så likt en professionell operaproduktion som möjligt, med etablerad regissör, scenograf och kostymör och skolans symfoniorkester ledd av en professionell dirigent.

Nästa utbildningsstart är höstterminen 2018. Antagningsprov sker under våren 2018.

Mer information om programmet

http://hsm.gu.se/Utbildning/...

Visa mer

Studievägledning

Utbildningsexpeditionen 031-786 4020, e-post: utbildningsexpedition@hsm.gu.se, öppettider måndag-torsdag 10.00-12.00

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?