Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i smyckekonst

Grundnivå | 180 hp
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19616

Om programmet

På Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) finns den enda kvalificerade utbildningen i Norden med smyckekonst som huvudinriktning. Utbildningen genomsyras av ett konstnärligt tänkande som utgår från smycket och människan som dess bärare. Du ges stor individuell möjlighet att utveckla ditt konstnärskap och har som student på HDK tillgång till välutrustade och anpassade verkstäder.

Innehåll
De två första åren innehåller både tematiska kurser och kurser i material och teknik. Det tredje året är mycket självständigt och avslutas med ett examensprojekt på 15 högskolepoäng. Undervisning sker i form av föreläsningar, seminarier, projektarbeten och enskilt arbete med individuell handledning. Utbildningen lägger stor vikt vid att ge utrymme för att du ska utveckla ditt konstnärliga språk och din gestaltningsförmåga. Kurser i speciella tekniker och möten med svenska och internationella konstnärer erbjuds genom gästlärare, olika workshops och inbjudna föreläsare. Gemensamt för alla inriktningar inom kandidatprogrammen i konsthantverk är perioder av gestaltningskurser, områdets teori och historia samt aktuella villkor och förutsättningar för yrkesområdet. Dessa kursmoment återkommer under hela utbildningen.

Arbetsområden/vidare studier
Utbildningen ger dig en grundläggande högskoleutbildning inom smyckekonst och förbereder dig för fortsatta studier på avancerad nivå eller för ett självständigt arbete inom det konstnärliga området.

Examen
Efter avslutad utbildning kan du ta ut en Konstnärlig kandidatexamen i konsthantverk inriktning smyckekonst, Bachelor of Fine Arts in Crafts with specialization in Jewellery Art and Design.

Mer information om programmet

http://www.hdk.gu.se/sv/utbi...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov och intervju. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se

Studievägledning

Lena Collin, 031-786 1107, lena.collin@hdk.gu.se. Vid frågor om ansökan kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Programmet ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?