Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt kandidatprogram i textilkonst

Grundnivå | 180 hp
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19617

Om programmet

På HDK- Högskolan för design och konsthantverk finns ett konstnärligt kandidatprogram i textilkonst. Det är en utbildning för dig som vill ägna dig åt konstnärligt arbete där textilen spelar en central roll.

Studierna är fokuserade på idéutveckling, praktiskt arbete och kritisk reflektion. Målet är att du skall uppnå en stark och tydlig konstnärlig identitet med ett medvetet förhållningssätt till det sammanhang du väljer att verka i.

Som student på HDK har du tillgång till välutrustade verkstäder och gemensamma ateljéer i centrala Göteborg. Under hela din studietid möter du studenter i keramikkonst och smyckekonst i gemensamma kurser kring teori, skrivande och gestaltning. HDK tar även emot många utbytesstudenter och uppmuntrar utbyte.

Innehåll

Utbildningen är till stor del individuellt utformad - din utveckling står i centrum. Det första årets kurser syftar till att ge grundläggande kunskaper i material, teknik och process. Undervisningen sker i form av föreläsningar, workshops, grupparbeten, studiebesök, seminarier och handledning. Varje läsår har ett tema som är relaterat till textilkonstens olika uttrycksmöjligheter och format, allt från det lilla stygnet till den större skalan. Du kommer att möta konstnärer och andra yrkesutövare inom det konstnärliga fältet, både i form av skolans lärare och inbjudna gästlärare.

Arbetsområden/vidare studier

Utbildningen förbereder dig för fortsatta studier på avancerad nivå och för arbete som självständig konstnär.

Mer information om programmet

http://www.hdk.gu.se/sv/utbi...

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov och intervju. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se

Studievägledning

Lena Collin, 031-786 1107, lena.collin@hdk.gu.se. Vid frågor om ansökan kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Programmet ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?