Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt masterprogram i Child Culture Design

Avancerad nivå | 120 hp
HT 2017
100% Dag
Göteborg
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-15092

Om programmet

Vill du arbeta med barnkultur, till exempel möbler, leksaker, illustration, lekplatser eller andra miljöer där barn vistas? Vill du arbeta med metoder och delaktighet? Vill du skaffa dig en specialistutbildning inom design? Child Culture Design (CCD) på Högskolan för Design och Konsthantverk är Sveriges enda designutbildning med fokus på barnperspektiv, lek, leksaker och barns kultur. Du utgår ifrån barns behov och perspektiv och tränas i att hitta relevanta designlösningar på detsamma. Utbildningen är unik i världen och ger dig en specialistkompetens inom ett område där du kan göra skillnad. Utbildningen samarbetar med näringsliv och akademi och varvar uppdragsbaserade projekt med egenformulerade fördjupningsprojekt. På CCD tar vi leken på fullt allvar.

Om utbildningen

CCD är ett mastersprogram i design utan traditionell fackindelning, där du får möjlighet att fördjupa dig inom design riktat mot en specifik målgrupp. Oavsett vilken designbakgrund du har eller vad ditt speciella gestaltningsintresse är kan du söka till programmet. Du gör din fördjupning inom det designområde som intresserar dig vare sig det är visuell kommunikation, rumsgestaltning eller produktdesign.

Arbetsområden

Du kan arbeta med allt som designers kan arbeta med men dessutom får du en specialistkompetens som är efterfrågad både av företag och kulturinstitutioner.

Innehåll

Du kommer att arbeta inom tematiska projekt av varierande längd. Utbildningen varvar kurser som görs i samarbete med externa aktörer där du, i samarbete med våra lärare, skapar projekt inom givna teman. Våra teman är inte knutna till speciella gestaltningsområden utan fokuserar på olika områden eller perspektiv. Tematiska områden kan exempelvis vara ”Den lekande människan”, ”Mobilitet” eller ”Bild och berättande”. Inom ramen för temat kan du välja att fördjupa dig inom ett designområde eller arbeta gränsöverskridande. Utbildningen utgår från varje students individuella målsättning och fördjupning inom designområdet. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, handledning, litteraturstudier, projektarbete och workshops, både enskilt och i grupp. Målet är att du skall få en mångvetenskaplig kunskapsplattform och övning i att omsätta denna i designprojekt. En konstnärlig och humanistisk grundsyn genomsyrar utbildningen. Under tredje terminen finns det möjlighet till praktik eller utbytesstudier. Undervisningen sker på engelska.

Vi vänder oss till dig som är yrkesverksam designer eller som just har avslutat dina designstudier på grundnivå och som vill fördjupa dina kunskaper. Du kan också söka med annan bakgrund så som t ex arkitekt eller interaktionsdesigner.

Examen

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att ta ut en Konstnärlig masterexamen i Design med inriktning mot barnkultur (Degree of Master of Fine Arts, 2 years, in Design with the Specialization in Child Culture Design).

Mer information om programmet

http://www.hdk.gu.se

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i design eller motsvarande samt språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Urval: Urvalet baseras på arbetsprover. Information och anvisningar för arbetsprovet hittar du på www.hdk.gu.se

Studievägledning

Lena Collin, 031-786 1107, lena.collin@hdk.gu.se. Vid frågor om ansökan kontakta hdkadmission@hdk.gu.se

Programmet ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?