Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärligt masterprogram i musikdramatik

Avancerad nivå | 120 hp

Programmet startar inte detta läsår. För information kontakta institutionen.

Om programmet

Masterutbildningen i musikdramatik fördjupar kunskaper och färdigheter inom de discipliner som krävs av en utövande operasångare/musikalartist. Utbildningen erbjuder individuell coaching i såväl vokal som dramatisk och fysisk gestaltning med syfte att utveckla kvaliteten och den egna originaliteten som artist. Undervisningen anpassas efter individuella behov för att förädla artistens unika egenskaper.

Studenten söker utbildningen med en egen projektplan som fördjupar och problematiserar ett självvalt intresseområde och examineras genom en scenisk föreställning samt ett skriftligt arbete. Med seminarier och djupdykningar i den musikdramatiska litteraturen utökas studentens kunskapsbank.

Flera kurser samläses med övriga masterutbildningar vid scenområdet för att ge en bred bas för djupgående, konstnärliga reflektioner.  Studenten får verktyg för att utveckla sin självständighet som artist genom ett kritiskt och kreativt förhållningssätt till sitt hantverk och sin yrkesroll, och även praktisk handledning i tex filmskapande. Utbildningen omfattar också kurser där det akademiska skrivandet står i fokus, under handledning av erfarna skribenter och föreläsare från olika konstnärliga discipliner.

Nästa utbildningsstart är höstterminen 2018. Antagningsprov sker under våren 2018.

Mer information om programmet

http://hsm.gu.se/Utbildning/...

Visa mer

Studievägledning

For further information about Master Programme in Music Drama please contact the Student Affairs Office: 031-786 40 20, utbildningsexpedition@hsm.gu.se, opening hours Monday, Tuesday and Thursday 10.00-12.00

Programmet ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?