Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Receptarieprogrammet/Farmaci, kandidatprogram, 180 hp

Receptarieprogrammet i Göteborg är en modern yrkesutbildning med läkemedel och information kring läkemedel i centrum. Du får breda och gedigna kunskaper inom kemi, fysiologi, farmakologi och farmaci för att förstå läkemedels verkan i kroppen och dess roll i sjukdomsbekämpning. Du kommer även att lära dig att tolka och förmedla information om läkemedel.

Receptariens yrkesroll har påtagligt förändrats på grund av att fler och mer komplicerade läkemedel introducerats på marknaden. Egenvård och förebyggande hälso- och sjukvård är också nya och spännande områden för receptarien som arbetar inom apoteksväsendets alla sektorer; öppenvårdsapotek, sjukhusapotek, produktionsenheter och läkemedelsinformation.

Receptarier är också verksamma inom läkemedelsindustri, myndigheter och vid biovetenskapliga forskningslaboratorier. Laborativa moment inom utbildningen är obligatoriska och en del av dessa innehåller djurexperimentell verksamhet.

Förberedande studier

En bra start på dina studier är att utnyttja den introduktionskurs inom kemi (GU-11600) som ges under de två sista veckorna i augusti. Samtidigt som du friskar upp dina gymnasiekunskaper får du då också träffa dina blivande kurskamrater.

Mer information om programmet

http://www.science.gu.se/rec...

Behörighet och anmälan

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Biologi B, Fysik A, Kemi B, Matematik D eller Biologi 2, Fysik 1a/1b1+1b2, Kemi 2, Matematik 4 (områdesbehörighet 11/A11).

Urval:

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Receptarieprogrammet/Farmaci, kandidatprogram, 180 hp
Start Studietakt Anmälan
HT17 Dag, 100 % Öppnar 15 mar

Mer information om valt utbildningstillfälle

ANMÄLNINGSKOD: GU-19725
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 2017-04-18
YTTERLIGARE ANMÄLNINGSINFORMATION: https://www.antagning.se/
ORT: Göteborg


Anmälan

Hösten 2017

Sök senast 18 apr

GU-19725 Dag, 100 %
Öppnar 15 mar


Mer om anmälan

Studievägledning

Josefin Johansson Besöksadress: Medicinaregatan 9c Lundbergslaboratoriet, rum 2236 (i lab-korridoren) Telefon: 031-786 9083 E-post: josefin.johansson@gu.se Boka tid för studievägledning via e-post eller telefon

Programmet ges vid

Institutionen för kemi och molekylärbiologi

Box 462 40530 Göteborg

Besöksadress: Medicinaregatan 9 c

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2016-03-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?