Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kandidatprogrammet i offentlig förvaltning

Grundnivå | 180 hp | Hållbarhetsrelaterad
HT 2017
100% Dag
Göteborg
Stängd GU-19769
VT 2018

Om programmet


Den offentliga sektorn på europeisk, statlig och kommunal nivå arbetar på medborgarnas uppdrag för att producera välfärd, utbildning, säkerhet, god miljö, ekonomisk tillväxt och en rättvis fördelning av samhällets resurser. I en komplex och föränderlig värld krävs att de som styr den offentliga verksamheten har en bred och kvalificerad utbildning.

Med en kandidatutbildning i offentlig förvaltning får du både en akademisk och professionell kompetens och kan få kvalificerade uppdrag som till exempel utredare, ekonom, chef, personalansvarig, revision, etc. En politices kandidatexamen i huvudområdet offentlig förvaltning är en attraktiv examen hos offentliga arbetsgivare och ger dig möjlighet att arbeta i offentliga myndigheter i Sverige och i utlandet, i kommunal och regional förvaltning, i privata företag och i ideella organisationer.

Inom programmet läser du kurser i det flervetenskapliga ämnet offentlig förvaltning (Public Administration) inriktade på politik, organisation, ekonomi och juridik. Du lär dig hur den offentliga förvaltningen är organiserad och styrs, vilka ideologiska principer som ligger bakom dess utformning och vilka lagar som reglerar verksamheten. Under utbildningens gång lär du dig även metoder för att genomföra kvalificerade utredningar och utvärderingar. I programmets andra del väljer du inriktning bland våra fördjupningsämnen: policyanalys, förvaltningsekonomi eller ledning och styrning.

Mer information om programmet

http://www.spa.gu.se/

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet och Matematik B, Samhällskunskap A eller Matematik 2a/2b/2c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet 5/A5).

Urval: Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Studievägledning

Malgorzata Erikson, e-post: studievagledning@spa.gu.se

Programmet ges vid

Förvaltningshögskolan
Box 712
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19


Program som är hållbarhetsfokuserat där minst ett av programmets lärandemål tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra programmets huvudsakliga fokus

Program som är hållbarhetsrelaterat där minst ett av lärandemålen tydligt visar att programmets innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:11

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?