Till startsida
Webbkarta

Student i Göteborg

Det är din tid nu. Just därför är det viktigt att hitta en studiemiljö som är så öppen och mångsidig att det finns plats för hela dig. Vem du än är och var du än kommer ifrån. Här finns en kultur som låter dig utforska, kombinera och hitta nya vägar. Här är en plats där du kan bli du.

 


 

 

 Göteborg - en varm storstad

Här kan du leva ett riktigt "studentliv" med allt vad det innebär. Men du har även tillgång till storstadens folkliv på kaféer och krogar samt museer, konserter, festivaler och allt du kan önska dig när det gäller sport och fritid.

Vad gör man i Göteborg?

Photo: Dick Gillberg

Vad händer när jag börjar?

Allt och lite till. Tillsammans med Göteborgs stad, Chalmers och Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) anordnas Student Göteborg, som är en mängd aktiviteter och events för nya studenter. Utöver det engagerar sig kårerna i att du ska få en så bra start som möjligt.Kan jag hitta bostad i Göteborg?

Många vill bo i Göteborg, vilket gör att det är många som konkurrerar om boende – speciellt vid terminsstart. Ta reda på vad som finns och börja ditt bostadsletande redan nu!

Länkar och tips för bostadsletande

 

Vad tycker våra studenter?

Vad tycker Rose, Alexander, Diana, Rasmus och andra studenter om universitetslivet? Läs våra intervjuer.

Studentintervjuer


 

 

 

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?