Till sidans topp

Sidansvarig: Informationsenheten
Sidan uppdaterades: 2016-12-29 10:50

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Suckade vintern till våren - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Suckade vintern till våren

Utställning, Vernissage

Välkommen till årets examensutställning av studenterna vid masterprogrammet C:Art på Konsthögskolan Valand och kandidatprogrammet på Högskolan för fotografi, på Röda Sten Konsthall i Göteborg.
Vernissage lördagen den 16 april kl 12-17, invigning kl 13.

Suckade vintern till våren (The Winter Sighed to the Spring) är en utställning med verk av avgångsstudenter från två program vid Göteborgs universitet - Konsthögskolan Valands masterprogram C:Art och kandidatprogrammet vid Högskolan för fotografi. Utställningen markerar övergången från att vara verksam inom en universitetsutbildnings ramar till att som samtida konstnär inta en plats på den offentliga scenen.

Medverkande konstnärer, C:Art:
Martijn Van Berkum, Gunnhild Björshol, Joel Brindefalk, Chu Yia Chia, Helena Marika Ekenger, Amir Kalantari, Flora Könemann, Dragana Lukic, Björn Wangen, Neda Zarfsaz.

Högskolan för fotografi:
Jonas Andersson, Una Margrét Árnadóttir, Caroline Bromberg, Lars Dyrendom, Anders Engström, Joachim Fleinert, Mandi Gavois, Agnes Holmström, Ida Lehtonen, Valdemar Lindekrantz, Anders Malmberg, Christofer Näsholm, Charlotte Oscarsson, Marcus Stenberg, Victor Rahmqvist.

Konstnärerna använder utställningslokalen för att visa resultatet av sina enskilda frågeställningar. Kollektivt berättar de vilka frågor de, som generation, för närvarande anser ska ställas av och genom deras konst.

Utställningen vittnar om en tid av skiftande identiteter. Solid arkitektur som mjukas upp av handtecknade linjer. En komets plötsliga uppdykande och försvinnande. Ömma och intima scener som fångas av kameran innan kropparna åter glider isär. En berättelse om en självvald skengraviditet. Textilklot som duplicerats men ändå är olika. Suckade vintern till våren (The Winter Sighed to the Spring) visar att denna tidpunkt kännetecknas av att det är möjligt att uppskatta identiteter för att de är "icke-konforma". Och utställningen antyder att det finns en motsägelsefull paus - en paus som lockar med det kändas förutsägbarhet och mystiken i vad som annars kunde ha varit. - Jason E. Boman, curator


Röda sten konsthall
16 april - 22 maj 2011
Vernissage: lördag 16 april kl. 12-17, invigning kl 13.
Öppetider: tisdag - söndag kl. 12-17 onsdag, kl. 12-19


Program

17/4 kl 13.00 Artist talk med medverkande konstnärer

28/4 Guidad tur med kuratorn, Jason E. Bowman (OBS! engelska)

19/4 18.30 Gästföreläsning: Julia Tedroff. Fotografi och arkitektur

26/4 18.30 Gästföreläsning: Lektor Dr Tyrone Martinsson; Det levande
landskapet, omgivnigen och fotografi

3/5 18.30 Gästföreläsning: Lars Wallsten, doktorand. Fotografi och spår.

Datum & tid: 2011-04-16

Kategorier: Konst

Arrangör: Konsthögskolan Valand/Högskolan för fotografi/Röda Sten konsthall

Plats: Röda Sten konsthall, Klippan

Evenemangslänk: Läs mer om Suckade vintern till våren

Kontaktperson: Anna Holgén

Telefon: 031-7865107

Sidansvarig: Informationsenheten|Sidan uppdaterades: 2016-12-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?