Anmälan och antagning - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Frågor och svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna som ställs till oss om anmälan och antagning.

Frågorna är indelade i kategorierna:

Vanligaste frågorna just nu

 • Varför har ni ändrat från 20 till 12 sökalternativ?

  Från och med anmälan till vårterminen 2019 kan sökande välja max 12 utbildningar. För sommarkurser kan max 6 sökalternativ väljas. På så sätt hoppas antagning.se kunna snabba på antagningsprocessen.

  Universitets- och högskolerådet motiverar också ändringen med att lågprioriterade sökalternativ sällan leder till någon antagning.

  Färre sökalternativ (antagning.se)

 • Hur stor chans har jag att komma in på den utbildning som jag har sökt?

  Det går tyvärr inte att svara på hur stora chanser du har att bli antagen. Detta varierar från år till år beroende på hur många som sökt, vilka meriter de har och om de väljer att behålla sin plats eller inte. Om du vill veta antagningsstatistik för tidigare år kan du söka fram din utbildning på antagning.se.

  Antagningsstatistik på antagning.se

 • Jag vill ta bort ett sökalternativ från min anmälan, går det?

  Fram tills första urvalet kan du själv ta bort och ändra sökalternativ från din anmälan. Därefter kan du inte längre ta bort alternativen. Göteborgs universitet tar inte heller bort anmälningsalternativ från din anmälan. Efter att det andra antagningsbeskedet skickats ut har du däremot möjlighet att lägga till ytterligare anmälningsalternativ till din anmälan.

 • Jag vill göra en sen anmälan, går det?

  All utbildning stänger för anmälan efter sista anmälningsdag vid Göteborgs universitet. Utbildningar som efter urvalet har lediga platser öppnar för sen anmälan den 14 december. 

  Du kan söka fram utbildningar som är öppna för sen anmälan på antagning.se. Här kan du också se när och om anmälan öppnar igen.

  Sen anmälan görs via antagning.se

 • Jag har gjort en sen anmälan och det står att min ansökan är under handläggning. När kommer den att vara handlagd?

  Vi handlägger sena anmälningar efter att andra antagningsbeskedet skickats ut. När din anmälan är behandlad så syns detta på Mina sidor på antagning.se.

  Mina sidor på antagning.se

  De som har ansökt i tid antas i första hand. Därefter kallas de som är reservplacerade och sist de som har gjort en sen anmälan. Även om Göteborgs universitet tar emot och behandlar sena anmälningar till vissa utbildningar, är det ingen garanti för att du ska få en plats. Det är alltså bara om det finns lediga platser på en utbildning som du kan få en plats.

Har du frågor om exempelvis schema och registrering?

Då ska du vända dig till den kurs- eller programansvariga institutionen.

Sidansvarig: Sektionen för antagning|Sidan uppdaterades: 2018-10-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?