Anmälan och antagning - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Frågor och svar

Vi har samlat de vanligaste frågorna som ställs till oss om anmälan och antagning.

Frågorna är indelade i kategorierna:

Vanligaste frågorna just nu

 • Hur stor chans har jag att komma in på den utbildning som jag har sökt?

  Det går tyvärr inte att svara på hur stora chanser du har att bli antagen. Detta varierar från år till år beroende på hur många som sökt, vilka meriter de har och om de väljer att behålla sin plats eller inte. Om du vill veta antagningsstatistik för tidigare år kan du söka fram din utbildning på antagning.se.

  Antagningsstatistik på antagning.se

 • Jag står som reserv - när får jag reda på om jag har kommit in eller inte?

  Om du är reservplacerad efter det andra antagningsbeskedet kommer institutionen att kontakta dig om en ledig plats uppstår. Lediga platser kan uppstå om de antagna lämnar återbud före terminsstart, uteblir från kursstart eller avbryter studierna tidigt på terminen. Du kan kontakta ansvarig institution för mer information.

  Göteborgs universitets institutioner

 • Jag vill göra en sen anmälan, går det?

  All utbildning stänger för anmälan efter sista anmälningsdag vid Göteborgs universitet. Först när det första antagningsbeskedet har publicerats går det att göra en sen anmälan för de kurser och program som har platser kvar. Datum för när sen anmälan öppnar hittar du på sidan "Terminstider och viktiga datum". 

  Terminstider och viktiga datum

  Du kan söka fram utbildningar som är öppna för sen anmälan på antagning.se. Här kan du också se när och om anmälan öppnar igen.

  Sen anmälan görs via antagning.se

 • Jag har blivit antagen med villkor. Vad innebär det?

  Du som har blivit behörig med villkor uppfyllde inte behörighetskravet när du gjorde din ansökan. Senast vid kursstart måste du uppvisa för den ansvariga institutionen att du uppfyller behörighetskravet.

Sidansvarig: Sektionen för antagning|Sidan uppdaterades: 2018-10-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/anmalanochantagning/faq/
Utskriftsdatum: 2020-05-29