Meriter - betyg och intyg - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Meriter - betyg och intyg

Meriter är ett samlingsnamn för dina tidigare studier, både gymnasiala och akademiska, högskoleprovsresultat samt arbets- eller yrkeslivserfarenhet. Du använder dina meriter för att styrka din behörighet till utbildningen samt att konkurrera om en plats.

Vilka meriter som ska bifogas din anmälan för behörighet och för att konkurrera om en plats framgår vid respektive utbildning. Vad som gäller för olika typer av meriter kan du läsa på antagning.se.

Meritvärde

Dina meriter omräknas till ett meritvärde som används till att konkurrera om platser på utbildningen om det är fler behöriga sökande än det finns platser på utbildningen. Ditt meritvärde ingår i en urvalsgrupp och du kan delta i flera urvalsgrupper baserat på vilka meriter du har. Du kan läsa mer om meritvärden och hur det räknas fram på antagning.se.

Räkna ut ditt meritvärde på antagning.se

Vidimera alla kopior

Kopior av betyg eller intyg ska vidimeras av minst en person om de skickas in via post. Att vidimera en kopia innebär att en person intygar med namn, adress och telefonnummer att den kopia du skickar in stämmer överens med originalet. Skicka aldrig originalhandlingar med posten.

Dokument som du laddar upp på antagning.se måste vara i original och behöver då inte vidimeras.

Vidimera i ordlistan på antagning.se

Utländska akademiska meriter – bifoga transcript

Har du meriter från akademiska studier utomlands måste du styrka studiernas längd, det vill säga hur många veckor eller terminer studierna har omfattat och om de har varit på heltid.

Ladda upp eller skicka in transcript eller motsvarande samt eventuellt diplom från alla dina studieresultat enligt instruktioner på antagning.se.

Ladda upp eller skicka in på antagning.se

Transcript på svenska, norska, danska, engelska, tyska och franska accepteras. Övriga språk måste översättas.

Det finns särskilda instruktioner för flertalet länder när det gäller official transcripts på antagning.se.

Särskilda instruktioner på antagning.se

Har du frågor om utländska akademiska meriter? Då är du välkommen att kontakta Section of Admissions.

Sidansvarig: Sektionen för antagning|Sidan uppdaterades: 2019-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/anmalanochantagning/meriter/
Utskriftsdatum: 2020-08-11