Sen anmälan - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sen anmälan

Även om sista anmälningsdag till en termin har passerat går det att göra en sen anmälan till vissa kurser och program. Här hittar du information om sen anmälan.

Vad är en sen anmälan?

En sen anmälan görs efter sista anmälningsdag. Du kan bara göra en sen anmälan till kurser och utbildningar som kan ha plats för fler än de som har sökt i tid och därför är öppna för sen anmälan.

Vilka kurser kan jag göra en sen anmälan till?

Det vet vi inte på förhand, det beror på om institutionen som ger kursen bedömer att det kan finnas platser kvar efter att de som har sökt i tid har fått plats.

När kan jag göra en sen anmälan?

Just nu kan du göra en sen anmälan till utbildningar som startar höstterminen 2020.

Kurser och program som är öppna för sen anmälan (antagning.se)

Även eventuella nya utbildningar som tillkommer kan sökas från 15 juli.

Hur gör jag?

En sen anmälan görs via antagning.se. I sökfunktionen kan du filtrera på kurser och utbildningar som är öppna för sen antagning.

När får jag svar?

Eftersom en sen anmälan inte följer den vanliga ansökningsprocessen kan vi tyvärr inte svara på det. Det beror bland annat på när anmälan gjordes, handläggningstid och liknande faktorer.

Hur görs urvalet?

Om du uppfyller behörighetskraven för kursen eller utbildningen prioriteras du efter det datum som din anmälan kom in. Om flera personer har anmält sig samma datum blir det lottning av placeringen mellan de sökande. Klockslaget som du anmäler dig på spelar ingen roll – det är datumet som har betydelse.

Mer information om sen anmälan

Sidansvarig: Sektionen för antagning|Sidan uppdaterades: 2020-07-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/anmalanochantagning/sen-anmalan/
Utskriftsdatum: 2020-08-12