Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skjuta upp studiestarten

Om du har blivit antagen till en utbildning, men inte kan påbörja utbildningen den terminen, kan du ansöka om att få anstånd med studiestarten.

Skäl för anstånd

Skäl för anstånd kan (enligt HSVFS 2012:8) vara "sociala, medicinska eller andra särskilda omständigheter som till exempel vård av barn, värnplikts- eller civilpliktstjänstgöring, studentfackliga uppdrag eller uppskjuten ledighet enligt lagen (1974:981) om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning.

Ansökan om anstånd

Du måste själv ansöka om anstånd vid Göteborgs universitet och styrka de skäl som du vill hänvisa till med intyg, till exempel läkarintyg, personbevis för barn, beslut om inskrivning eller intyg från arbetsgivare.

Blankett för ansökan om anstånd med studiestart (öppnas i nytt fönster)
Fyll i blanketten digitalt eller skriv ut och fyll i, signera med din underskrift och skicka ansökan till:

Göteborgs universitet
Box 100
405 30 Göteborg

Eller i skannad form via e-post: registrator@gu.se.

Beviljas anstånd

Om du beviljas anstånd får du besked per post. Beslutet du får skickat är ett original. Anstånd beviljas normalt till nästa start för utbildningen. Anståndstiden får uppgå till högst 18 månader om det inte finns särskilda skäl för en längre tid.

Påbörja studier efter anstånd

När du vill påbörja studier efter anstånd ska du göra en ny anmälan via antagning.se  om att du har beviljats anstånd senast sista anmälningsdatum. Du laddar upp beslutet på samma sida.

Terminstider och viktiga datum

Sidansvarig: Jessica Pamp|Sidan uppdaterades: 2017-12-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?