Länkstig

Folkhälsovetenskapens utgångspunkter och tillämpningsområden

Kurs
MPH211
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-10356
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ger en introduktion till grundläggande folkhälsovetenskapliga begrepp och teorier såsom hälsojämlikhet, sociala bestämningsfaktorer för hälsa, folkhälsoinsatser, livscykelperspektiv, hälsa och mänskliga rättigheter samt folkhälsetik.

Om utbildningen

Med utgångspunkt i hälsa som en mänsklig rättighet ger kursen en introduktion till grundläggande folkhälsovetenskapliga begrepp och teorier såsom hälsojämlikhet, sociala bestämningsfaktorer för hälsa, folkhälsoinsatser, livscykelperspektiv, hälsa och mänskliga rättigheter samt folkhälsetik.

Som student kommer du få grundläggande förståelse för sambandet mellan både formella (tex välfärdssystem och lagar) och informella (tex genus, social klass och etnicitet) sociala strukturer, och individers och populationers hälsa. Kursen berör även akademiskt skrivande och hur man undviker plagiarism och andra disciplinärenden.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig att antas till kursen är den som har yrkesexamen/kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng inom något av områdena hälsovetenskap, samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomiska vetenskaper, humaniora eller ingenjörsvetenskap samt betyg Godkänd/E i Engelska B/Engelska 6.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen består av föreläsningar, seminarier och grupparbeten. Undervisningsspråk är engelska men studenter som läser kursen fristående (ej antagen på masterprogrammet i folkhälsovetenskap) har möjlighet att genomföra skriftliga inlämningsuppgifter på svenska.