Länkstig

Individuellt projektarbete 1

Kurs
VSIND1
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
75%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-35003

Kort om kursen

Kursen Individuellt projektarbete utforskar socialt förankrad konstutövning med extra fokus på frågor som rör platser och samhällen. Under kursens gång kommer du få stöd i att utveckla projekt, antingen individuellt eller i samarbete med andra. Kursen ges på distans.

Om utbildningen

I kursen Individual Project Work 1- Listen to your confusion kommer vi att undersöka det personliga och det kollektiva genom att undersöka hur vårt mentala förhållanden till ljud förhåller sig till det strukturella brus som uppstår i ett samhälle i omvandling.

Kursen kommer att fokusera på både praktik och kritisk teori om ljud, lyssnande, brus, röster. Studenter som är intresserade av att utforska sin praktik i förhållande till olika former av "registrering" och lyssnande är välkomna, oberoende av konstnärligt uttryck.

Tidigare erfarenhet av ljudproduktion är inte nödvändig. Studenterna får stöd i att utveckla sina individuella projekt, samtidigt som samarbete uppmuntras som en form av lyssnande.

Kursen är baserad på online-presentationer, seminarier och handledning i kombination med intensiva workshops på plats eller hybrid. I år består lärarlaget av Mattin, Ewa Einhorn, Ray Brassier och Jessika Khazrik. Mer information om lärarlaget finns i Canvas.

Kursen är förankrad i den forskning som pågår inom HDK-Valand och våra bredare nätverk.

 

Online och IRL 

Kursen inleds med en introduktion där du kan delta i på plats IRL (i) Berlin, Tyskland (5-12 juni) eller hybrid via zoom.

Handledningar och workshops sker i juni och juli för att förbereda det utveckling av det individuella eller gemensamma projektet under juli månad. Studenternas projekt presenteras och bedöms i augusti.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet och minst 60 hp inom fri konst, konsthantverk, design eller motsvarande.

Ansök i tre steg 

1. Ansök till kursen på antagning.se. Deadline 15 mars 2024.
2. Skicka in ditt motivationsbrev via SlideRoom. Deadline 15 mars 2024.Ditt motivationsbrev ska innehålla en kort beskrivning (max 3 000 tecken) av ditt intresse för kursen, som motsvarar kursens allmänna tema. Texten kan skrivas på engelska eller svenska. Inkludera inte ditt namn eller några personuppgifter i din ansökan.
3. Säkerställ att dina meriter som styrker din behörighet till kursen är registrerade på antagning.se. Deadline 15 mars 2024.

Urval

Urvalet baseras på motivationsbrev.