Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Nutrition

Ämnet nutrition innebär kunskap om behovet av näringsämnen, deras absorption och metabolism (ämnesomsättning), samt effekter på människokroppens utveckling. Ämnet klinisk nutrition definieras som vetenskapen om människans näringsbehov och näringsintag vid olika hälso- och sjukdomstillstånd. Ämnet klinisk nutrition/nutrition är tvärvetenskapligt. Teoretiska ämnen som biokemi, fysiologi, livsmedelsvetenskap, nutrition och sjukdomslära, samt psykologi och beteendevetenskap utgör grunden för praktisk handling. I forskning är klinisk nutrition en länk mellan kliniska discipliner och delar av främst fysiologi, biokemi, molekylärbiologi, immunologi, mikrobiologi, epidemiologi och livsmedelsvetenskap.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/amne/?subject=Nutrition
Utskriftsdatum: 2020-08-11