Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Ämnesdidaktik

Ämnesdidaktikens uppgift är att utveckla och sprida kunnande om undervisning av olika innehåll och under olika betingelser. Ämnesdidaktisk kunskapsbildning sker i såväl ett praktiskt-yrkesmässigt som ett vetenskapligt sammanhang. Detta innebär att såväl lärares erfarenheter som forskares resultat tas till vara för att bygga en ämnesdidaktisk kunskapsbas. Lärares undervisning och elevers lärande står i fokus, liksom det undervisade innehållet. Viktiga aspekter av det som undersöks och analyseras är bl.a. innehållets natur och sociala betydelse, mål för undervisningen, elevers förutsättningar att lära samt olika undervisningsmetoder och deras effekt på elevers lärande. Utvärdering av kunskaper, färdigheter och attityder är också en viktig del av ämnesdidaktiken, liksom frågor om kunskapsintegration och värdegrund.

Kurser inom ämnesdidaktik tar ibland upp generella aspekter av undervisning och lärande, men riktar sig i allmänhet mot specifika innehålls- eller ämnesområden.

På avancerad nivå finns möjlighet att avlägga såväl magister- som masterexamen i ämnesdidaktik. Detta kan du göra genom att läsa institutionens Masterprogram i didaktik.

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?