Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Afrikastudier

Afrika söder om Sahara beskrivs ofta som en region med ständiga motsättningar, fattigdom och utbredd ohälsa. Denna bild kan vara vilseledande eftersom verkligheten i dessa länder är mycket mer mångfacetterad än så. Genom att studera afrikanska samhällen, politiska kulturer och ekonomier får du en mer komplex bild av regionen. Vi ger dig både ett historiskt perspektiv och en fördjupning av den samtida utvecklingen. På så sätt kan vi närma oss en komplex och fascinerande världsdel.

Afrikastudier är ett tvärvetenskapligt ämne vars centrala frågeställningar berör historiska såväl som samtida problem inom både det humanistiska och det samhällsvetenskapliga området. Kurserna syftar till att ge en ökad och fördjupad kunskap om historia, kultur, religion, politik och samhällsförhållanden i Afrika söder om Sahara, samt de afrikanska ländernas relationer med resten av världen.

Afrikastudier vid Institutionen för globala studier syftar till att vara ett forum för studier och forskning om Afrika.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?