Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Antikens kultur och samhällsliv

Genom att läsa ämnet antikens kultur och samhällsliv får du en god inblick i vårt gemensamma europeiska kulturarv. Du får ta del av litteratur och mytologi som fortfarande betraktas som en omistlig kulturskatt. Du kommer att få lära dig hur mycket av dagens debatter om bland annat demokrati, uppfattningen om andra kulturer och synen på kvinnligt-manligt tar avstamp i idétraditioner som går tillbaka till antiken. Arvet från antiken kan ge dig ökad insikt, förståelse och respekt för historiska perioder som i ordets egentliga betydelse var mångkulturella. Den antika civilisationen omfattar alla länder runt om eller i närheten av Medelhavet och alla dessa områden och länder har satt olika spår i Europas historia. Du får också lära dig hur man använder sig av olika källor från antiken, texter, bilder och arkeologiska fynd och de olika metoder som används för att kunna utnyttja dem vetenskapligt på bästa sätt.

Sommarkurser

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?