Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Arabiska

Ämnet omfattar studiet av såväl den moderna arabiskan (det nutida litteraturspråket) som den klassiska arabiskan och de olika arabiska folkspråken (talspåken, dialekterna). Tyngdpunkten är lagd på modern arabiska. Det nutida litteraturspråket är det för alla arabländer gemensamma uttrycksmedlet. Det används företrädesvis i skrift, men brukas också muntligt i formella sammanhang, offentliga tal, konferenser, nyhetssändningar och samtal mellan människor från olika regioner. Den klassiska arabiskan har framför allt stor betydelse som den islamiska världens kulturspråk. I egenskap av Koranens och den klassiska litteraturens språk har den klassiska arabiskan stort inflytande på den moderna arabiskan. Arabiskan är huvudspråk i Mellanöstern och Nordafrika och officiellt språk i mer än tjugo länder. Men arabiska är också det största modersmålet efter svenska i den svenska skolan. Under läsåret 2017/18 ges kurser i arabiska för modersmålslärare, AR1140 och AR1141 (HT17), AR1142 och AR1143 (VT18). Det går att ta ut en kandidatexamen i arabiska inom Internationella språkprogrammet och det går att ta ut en en magister/masterexamen med arabiska som huvudämne via institutionens magister/masterprogram, Språk och interkulturell kommunikation (120 hp). För att söka till Språk och interkulturell kommunikation krävs kandidatexamen och reell kompetens i det språk du väljer.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?