Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Arbetsvetenskap

Arbetsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som omfattar många perspektiv på arbete och arbetsliv. Arbetsvetenskapen studerar till exempel arbetsorganisationer och ledarskap, men belyser också arbetsmarknad i både ett nationellt och internationellt perspektiv. En rad kurser behandlar området konflikthantering och i synnerhet konflikter i arbetslivet. Inom ämnesområdet kan du läsa fristående kurser på grundläggande nivå och få en examen i arbetsvetenskap eller en examen i arbetsvetenskap med inriktning mot konfliktlösning. Vi erbjuder också Arbetsvetarprogrammet (se program) på grundnivå och ett magisterprogram samt fristående kurser på avancerad nivå. Dina kunskaper i arbetsvetenskap kan användas till t ex analys och utvärdering av arbetslivsrelaterade frågor inom privat och offentlig verksamhet. Lärarna på våra kurser är ofta också forskare vid institutionen. Det betyder att du som student möter lärare som är specialister inom de områden de undervisar. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, gruppövningar, arbetsplatsbesök och fältarbeten.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?