Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Barn- och ungdomskultur

Ämnet Barn- och ungdomskultur är mångvetenskapligt. Här studerar vi barns- och ungas uppväxtvillkor i relation till centrala samhälleliga institutioners handlings- och tankemönster. Utifrån historiska och kulturvetenskapliga perspektiv diskuteras barns och ungas kulturella tillhörighet, deras självförståelse och identitetsskapande. Kurserna i Barn- och ungdomskultur ger dig verktyg att analysera barns och ungas kulturella världar och att öka din förståelse för dessa. Barndoms- och ungdomsbegreppen problematiseras genomgående och ställs i relation till olika former av kulturproduktion och kulturskapande. Grundläggande teman är kulturproduktion för och med barn och unga, barn och unga i det samtida mediesamhället samt barns och ungas skapande och lärande.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?