Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Barn- och ungdomsvetenskap

Grundnivå

Ämnet barn- och ungdomsvetenskap berör kunskaper om barn och unga, barndom och ungdom i och utanför samhällets institutioner d.v.s. det handlar om barns och ungas livsvärldar, barns och ungas utveckling, lärande och uppväxtvillkor. I vårt senmoderna samhälle har såväl det institutionaliserade som det icke-institutionaliserade lärandet förändrats där en rad olika informella läroprocesser har ökat i betydelse för barns och ungas lärande och socialisation. Barns och ungas förändrade livsmiljöer och arenor skapar nya möjligheter för lek, kommunikation, socialisation och informellt och formellt lärande. Barn- och ungdomsvetenskap syftar till att öka våra kunskaper om dessa förändrade villkor och skapa möjligheter för oss att förstå hur omvärlden ter sig ur barns och ungas egna perspektiv på sina erfarenheter, upplevelser och livsmiljöer.

För dig som läser på avancerad nivå finns möjligheten att avlägga magister-/masterexamen i barn- och ungdomsvetenskap. Studier på avancerad nivå i ämnet ger dessutom möjlighet att söka till forskarutbildning i pedagogik.

Kurser i vetenskaplig metod samläses, se Pedagogik.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?