Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Biologi

Biologikurserna är indelade i olika nivåer: Orienteringskurser, baskurser, fördjupningskurser på grundläggande (kandidat-) respektive avancerad (master-) nivå och examenskurser på grundläggande respektive avancerad nivå. Dessutom ges kurser för lärare som vill komplettera sin utbildning eller fortbilda sig i ämnet.

Orienteringskurserna ger elementära kunskaper i delar av biologin och ökad förståelse för biologiska problemställningar. De kan ej inräknas i de 90 hp i huvudämnet (biologi) som krävs för kandidatexamen i biologi. Biologi, baskurs 60 hp och Molekylärbiologi I och II, baskurs 60 hp ger grundläggande kunskaper i biologi för fortsatta studier inom ämnet. Övriga kurser består av fördjupningskurser inom olika ämnesområden och examenskurser inom olika forskningsområden. Alla kurserna är lämpliga som förberedelse för forskning inom biologiska ämnen, eller som yrkesförberedande kurser för yrken med biologisk anknytning.
Litteraturen är oftast på engelska.

För alla kurser i biologi gäller att eventuellt boende på fältstationer medför en kostnad för studenten på 120 kronor per dygn, för kost och logi.

Sommarkurser

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?