Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Ekonomisk historia

Genom århundradena har världen genom arbete, handel, vetenskap, krig och kultur utvecklats till det samhälle vi lever i idag. Skillnader mellan världens olika delar och utvecklingsvägar förstår vi bäst genom historiska studier. Inom ämnet ekonomisk historia studerar man hur människor har utnyttjat naturresurserna, hur de har organiserat arbete och produktion och hur överskottet har fördelats genom tiderna.
Studier i ekonomisk historia ger dig nya insikter om orsakerna till och konsekvenserna av snabba förändringar, ändrad marknadsstruktur, de nationella gränsernas föränderliga karaktär och ökat ekonomiskt och kulturellt utbyte. Genom att studera det förflutna kan vi bättre förstå nutiden och få större möjlighet att påverka framtiden. Historien är det enda tillgängliga laboratoriet för samhällsvetenskaplig forskning. Ekonomisk historia ger en bas för förståelse av, och därmed en lämplig introduktion till, andra samhällsvetenskaper. 

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?