Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Ekonomisk historia

Genom århundradena har världen genom arbete, handel, vetenskap, krig och kultur utvecklats till det samhälle vi lever i idag. Skillnader mellan världens olika delar och utvecklingsvägar förstår vi bäst genom historiska studier. Inom ämnet ekonomisk historia studerar man hur människor har utnyttjat naturresurserna, hur de har organiserat arbete och produktion och hur överskottet har fördelats genom tiderna.
Studier i ekonomisk historia ger dig nya insikter om orsakerna till och konsekvenserna av snabba förändringar, ändrad marknadsstruktur, de nationella gränsernas föränderliga karaktär och ökat ekonomiskt och kulturellt utbyte. Genom att studera det förflutna kan vi bättre förstå nutiden och få större möjlighet att påverka framtiden. Historien är det enda tillgängliga laboratoriet för samhällsvetenskaplig forskning. Ekonomisk historia ger en bas för förståelse av, och därmed en lämplig introduktion till, andra samhällsvetenskaper. 

Sommarkurser

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?