Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Etnologi

Etnologin, eller folklivsforskning som ämnet en gång i tiden hette, är vetenskapen om hur olika individer och sociala grupper i det svenska samhället gestaltar sin tillvaro utifrån sina specifika ekonomiska och kulturella förutsättningar. Etnologers ambition är inte bara att visa hur människor gör. Inom etnologin handlar det framför allt också om att skapa en ökad förståelse för varför människorna gör som de gör. Frågor som sysselsätter etnologer är med andra ord: vilka erfarenheter, ideal och värderingar ligger bakom olika individers eller gruppers konkret iakttagbara beteenden? Etnologin förmedlar kunskaper om existerande sociala och kulturella variationer i dagens samhälle - men den stannar inte i nuet. Definitionen av etnologi som kulturvetenskap innebär att nutida fenomen även sätts i relation till historiska och samhälleliga förändringsprocesser.

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?