Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Företagsekonomi

Syftet med utbildningen är att ge en gedigen, företagsekonomisk grundutbildning. Utbildningen har en stark verklighetsanknytning och innehåller tre övergripande mål:

- de studerande ska kunna utnyttja sina kunskaper praktiskt,

- utbildningen ska vara en förberedelse för ledande befattningar i företag och förvaltningar,

- utbildningen ska öva de studerandes förmåga till självständigt arbete.

Undervisningen består av föreläsningar, gruppövningar och seminarier, som kan vara obligatoriska och ingå i examinationen. Helfartsstudier är normalt schemalagda 2-4 timmar varje dag. De studerande måste därutöver räkna med självstudier i betydande omfattning. Huvuddelen av litteraturen är engelskspråkig. Inom fördjupningskursernas teoridel kan även undervisningen vara på engelska.

Obligatorisk webbregistrering till kurserna. Utförligare information för webbregistrering mejlas ut under v. 33-34 respektive v. 02. Information kommer även att finnas på institutionens webbsida. Vid utebliven registrering förloras studieplatsen. Observera att särskild behörighet ska styrkas senast vid registrering!

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?