Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Filmvetenskap

En stor del av vår kunskap om världen kommer från film och tv och olika digitala medier som bygger på ljud och rörliga bilder. Att studera film och tv i alla dess former är därmed ett sätt att studera människan, kulturen och samhället. Att studera filmvetenskap är att lära sig reflektera över hur film och tv och olika ljud- och bildbaserade medier fungerar, att lära sig hur man förhåller sig kritisk till den stora mängd rörliga bilder vi möter dagligen, kanske också att lära sig se och lyssna på nya sätt. Filmvetenskap är ett teoretiskt ämne i den bemärkelsen att vi sysslar med begrepp, med texter, med ord, men alltid med bilderna och ljuden i förgrunden. Ett viktigt moment i utbildningen är därför att förstå hur olika inblandade (amatörer och professionella, filmare och kritiker, experter och allmänhet, likgiltiga och hängivna) uttrycker sig, men också att förstå utifrån vilken utgångspunkt man själv talar.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?