Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Filmvetenskap

En stor del av vår kunskap om världen kommer från film och tv och olika digitala medier som bygger på ljud och rörliga bilder. Att studera film och tv i alla dess former är därmed ett sätt att studera människan, kulturen och samhället. Att studera filmvetenskap är att lära sig reflektera över hur film och tv och olika ljud- och bildbaserade medier fungerar, att lära sig hur man förhåller sig kritisk till den stora mängd rörliga bilder vi möter dagligen, kanske också att lära sig se och lyssna på nya sätt. Filmvetenskap är ett teoretiskt ämne i den bemärkelsen att vi sysslar med begrepp, med texter, med ord, men alltid med bilderna och ljuden i förgrunden. Ett viktigt moment i utbildningen är därför att förstå hur olika inblandade (amatörer och professionella, filmare och kritiker, experter och allmänhet, likgiltiga och hängivna) uttrycker sig, men också att förstå utifrån vilken utgångspunkt man själv talar.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?