Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Filosofi

Filosofi är det mest ursprungliga och grundläggande av alla akademiska ämnen. Alla dagens vetenskaper, idéer som präglar olika samhällen, och de flesta av våra vardagsföreställningar har sitt ursprung i filosofin. I Sverige omfattar filosofiämnena praktisk filosofi, teoretisk filosofi och logik. Den teoretiska filosofin inriktar sig på hur världen är och hur vi kan veta och uttrycka något om den, medan den praktiska filosofin intresserar sig för hur världen bör vara, etiskt, estetiskt, moraliskt och politiskt. Logik handlar om att resonera stringent och korrekt och används inom all filosofi. Filosofistudier ger en oöverträffad träning i grundläggande kritiskt tänkande som går att tillämpa inom varje annat område. Filosofi passar därför utmärkt som inledning eller komplement till snart sagt alla slags studier, men också till all slags forskning och många praktiska verksamheter. Hos oss får studenterna öva upp förmågan att tänka kritiskt och systematiskt, argumentera logiskt, förstå komplicerade resonemang och genomskåda språkliga fällor. Man tränas också i att förstå och analysera filosofiska frågor och diskussioner i såväl nutida som svunna tider, såväl i sin egen rätt som kopplat till olika vetenskapliga, samhälleliga och vardagliga företeelser och verksamheter.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?