Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Folkhälsovetenskap

Folkhälsovetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne där medicinska och samhällsvetenskapliga kunskapsområden kombineras. Huvudfokus är den betydelse som insatser på samhälls- och policynivå har för en befolknings hälsoläge. Även frågeställningar om hur jämlik hälsa kan uppnås, trots olika gruppers skilda livsvillkor, är centrala för ämnet. Epidemiologi med biostatistik utgör verktyg för att mäta och följa hälsoutvecklingen på befolkningsnivå, medan hälsoekonomi kombinerar ekonomiska metoder och teorier för att analysera och utvärdera olika folkhälsoinsatser. Även mänskliga rättighetsperspektiv, genus- och andra maktkritiska perspektiv diskuteras fortlöpande under programmen och kan fungera som utgångspunkt för analys av olika insatser för att utjämna ojämlikheter i hälsa.

På Göteborgs universitet finns tre program med folkhälsovetenskaplig profil. Kandidatprogrammet (180 hp) och Masterprogrammet (120 hp) i Folkhälsovetenskap med hälsoekonomi fokuserar huvudsakligen på folkhälsoarbetets förutsättningar i den nordiska och europeiska kontexten, medan Masterprogrammet (120 hp) i Global hälsa även betonar sådant arbetes förutsättningar i låginkomstländer, vad gäller hälsotematik så väl som nationella och internationella aktörers samhälleliga roll. Masterprogrammet i Global hälsa är ett samarbete mellan fyra fakulteter: medicin, samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora.

För mer information se www.epso.gu.se


Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?