Ämnesinfo - Utbildning, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Fysik

Läran om naturen heter på grekiska fysiken, och från detta ord är svenskans fysik härlett. Från början betecknade ordet naturvetenskapen som helhet, och under hela forntiden och medeltiden hade fysiken detta vidsträckta omfång. Numera har ett antal ämnesområden avgränsats, t ex astronomi, biologi, geologi, kemi och oceanografi. Delområden inom fysik är bl a mekanik, termodynamik, kvantfysik, elektricitetslära, optik och fasta tillståndets fysik. Inom fysikutbildningen vid Göteborgs universitet erbjuds även kurser i elektronik, mikrodatorteknik och mätteknik, i första hand inriktade på yrkesverksamma inom dessa områden. Undervisningen i fysik består av föreläsningar, övningar och laborationer. På en helfart/dag-kurs förekommer normalt ca 20 timmar schemabunden undervisning per vecka. Projektarbeten ingår i vissa kurser. Kurslitteraturen är till övervägande del på engelska.

Grundnivå

Avancerad nivå

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-02-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?