Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Globala studier

Vill du jobba med internationella och globala frågor med fokus på kultur, miljö, konflikter, säkerhet, utveckling eller mångfald? I våra utbildningar får du kunskap om globala och lokala förändringsprocesser och om samspelet mellan lokala och globala förhållanden som blir allt viktigare för att förstå vår samtid. Vi erbjuder fristående kurser på grund- och avancerad nivå och du kan välja att läsa något av följande huvudområden: globala utvecklingsstudier, humanekologi, internationella relationer eller socialantropologi. Vi erbjuder även ett kandidatprogram i globala studier (se vidare under "Program på grundnivå") samt två masterprogram: ett i mänskliga rättigheter och ett internationellt i globala studier (se vidare under "Program på avancerad nivå"). En del av kurserna som ingår i masterprogrammet i globala studier kan även läsas som fristående kurser. Du finner dessa kurser under ämnet globala studier.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?