Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Konst- och bildvetenskap

Konst- och bildvetenskap är ett vidsträckt ämne och omfattar konst och konstyttringar alltifrån Egyptens pyramider till dagens installationer. Under de senaste årtiondena då konsten sprängt tidigare ramar har också ämnet konstvetenskap förändrats. Detta betyder att ämnet nu även ägnar sig åt andra visuella uttryck än de rent konstnärliga. Ämnet konst- och bildvetenskap handlar till stora delar om att lära sig att se, analysera och tolka bilder och andra visuella uttryck för att kunna sätta in dem och förstå dem i både historiska och samtida sammanhang.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?