Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Kulturanalys

Hur kan vi genom företeelser som Pokémon go få kunskap om hur människor använder och umgås på offentliga platser? Vad kan tv-serier som Skam lära oss om vilka frågor unga människor brottas med idag? Vad kan människors tankar inför och under ett varuhusbesök lära oss om hur konsumenter förhåller sig till idéer om hållbarhet? Hur kan retrotrender ge ökad kunskap om traditioners betydelse i samtiden och hur dessa lever vidare och förändras över tid? Detta är några av de många frågor som ställs inom i Kulturanalys och som riktar fokus på relationen mellan människors kulturskapande handlingar och samhälleliga och kulturella förändringsprocesser som modernisering, globalisering och medialisering. Kurserna i Kulturanalys ger också verktyg för att analysera hur maktordningar och kulturella värdenormer skapas och upprätthålls i vår samtid samt hur dessa förhandlas och omformuleras i olika kulturella sammanhang. Kurser i kulturanalys finns endast på grundnivå men ger behörighet att läsa vidare på avancerad nivå i Barn- och ungdomskultur, Etnologi samt Kulturstudier.

Grundnivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?