Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser vid Göteborgs universitet

Latin

Inom ämnesstudierna i latin får du en bred inblick i vårt västerländska kulturarv. Genom ett par årtusenden har latinet har fungerat som bärare av detta arv. De texter som studeras erbjuder dig därför ovanligt rika möjligheter till jämförelser av människors villkor genom tiderna, men också till reflektioner kring erfarenheter som du tycks dela med människor som levt i andra tider och på andra platser i Europa. Inom studierna ligger fokus framförallt på antika texter eftersom dessa i hög grad påverkat senare litteratur. För att kunna relatera innehållet i texterna till deras kulturhistoriska bakgrund studerar du också den antika kulturen. Olika delkurser innehåller praktiska didaktiska inslag, såsom teorier kring språkinlärning och språkundervisning samt styrdokument för skolundervisningen i ämnet. Studierna i latin ger dig härutöver gedigna kunskaper i både allmän och latinsk grammatik, vilken studeras ur ett kontrastivt perspektiv. Du skaffar dig härigenom goda teoretiska kunskaper både om latin och om moderna västerländska språks struktur och funktioner. Digitala verktyg och IT används i utbildningen. Utbildningen genomförs av ämnet latin vid Institutionen för språk och litteraturer.

Grundnivå

Avancerad nivå

Anmälan till vårterminen

Vårterminen 2018

Anmälan till vårterminen 2018 stänger 16 oktober.

Sen anmälan

Det går fortfarande att göra en sen anmälan till några av våra kurser som startar under vårterminen 2018 och senare delen av höstterminen 2017. Du hittar dem och gör en sen anmälan på antagning.se.

Vad är sen anmälan?

En sen anmälan är detsamma som att ställa sig i kö till en ledig plats. Antagning sker i turordning efter när anmälan registrerades. Behörighetskraven för respektive kurs/program gäller fortfarande.

Information om anmälan

Information om anmälan och hur du kommer i kontakt med institution och studievägledare får du om du klickar på den kurs du är intresserad av.

Hållbar utveckling

Om någon av följande symboler visas bredvid en kurs innehåller den inslag av hållbar utveckling.

Läs mer om märkningen.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2015-05-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?